top of page
  • Info

Jornada Rehabilitació Conscient:

Actualizado: 30 nov 2022

Edificis energèticament eficients, Espais Saludables i Bioconstrucció

30 de Novembre de 2022 - Matí 9.45h a 14.00h


Format Presencial i Online

Lloc Sala Rafael Masó. Demarcació Girona del COAC. Pl. Catedral, 8. - Girona


L’Observatori de la Rehabilitació i Renovació Urbana de les Comarques de Girona (ObRE), la Universitat de Girona (UdG) i la Demarcació de Girona del COAC organitzen el dimecres 30 de novembre de 2022, de 10 a 13.30 h, la jornada “Rehabilitació Conscient: Comportament energètic de l’Edifici”, la qual es durà a terme a la sala Rafael Masó de l’Edifici de la Pia Almoina de Girona, i es podrà seguir en directe a través de www.youtube.com/coacgirona.


Com podem millorar energèticament els nostres edificis amb solucions passives? Com podem fer que els espais que habitem siguin més saludables? Què és la bioconstrucció i quines tècniques podem aplicar en els nostres projectes? Aquestes qüestions són les que es plantegen en la jornada, la qual gira entorn al comportament energètic de l’edifici, a aconseguir projectar espais saludables i a la bioconstrucció, i està encarada a professionals del món de la construcció, així com persones avesades en aquests temes.

La primera ponència, de dues hores, serà a càrrec de l’arquitecta Anna Casas Portet i parlarà sobre el comportament dels fluxos energètics i solucions pràctiques de rehabilitació. En la seva intervenció, es pretén donar a conèixer el comportament dels edificis des del punt de vista energètic, posant èmfasi en les problemàtiques i patologies comunes, així com també de les bones pràctiques aplicades en algunes construccions.

En la ponència s’explicaran també solucions i exemples pràctics que es poden aplicar en intervencions de rehabilitació per tal de millorar energèticament el comportament de l’edifici, posant especial atenció a aquells que tenen a veure amb mesures passives i sostenibles.


La segona ponència gira entorn a la creació d’espais saludables i bioconstrucció, i anirà a càrrec de l’arquitecta Sònia Hernandez-Montaño Bou. Es centrarà a parlar de la importància de rehabilitar per crear espais que siguin sans i aportin benestar a les persones.


Finalment, l’empresa COM-CAL, productors i distribuïdors de productes per a la restauració, rehabilitació, bioconstrucció i interiorisme emprant elements naturals i respectuosos amb el medi ambient, tancarà la jornada, la qual s’emmarca a dintre del concepte de “rehabilitació conscient”, que proposa intervencions en els nostres edificis i ciutats que vagin més enllà de resultats purament cosmètics i estètics, i que a més a més, apostin per intervencions més profundes que millorin la qualitat de vida de les persones i el medi ambient.


ProgramaOrganitza
Comments


bottom of page