top of page
  • Info

Jornada Rehabilitació Conscient: Accessibilitat

27 Octubre de 2022 - Matí - 10.00h

Inscripcions aquí

Format Presencial i Online

Lloc Sala Rafael Masó. Demarcació Girona del COAC. Pl. Catedral, 8. - Girona


La Universitat de Girona (UdG), l'Observatori de la Rehabilitació i Renovació Urbana de les Comarques de Girona (ObRE) i la Demarcació de Girona del COAC organitzen el dijous 27 d'octubre de 2022, de 10 a 12 h, la jornada "Rehabilitació Conscient: Accessibilitat", la qual tindrà lloc a la sala Rafael Masó i també es podrà seguir en línia al YouTube, amb l'objectiu de posar sobre la taula eines i consideracions que ajudin a l'arquitecte a millorar el disseny dels edificis rehabilitats i aconseguir, així, solucions adaptades, més realistes i eficients.


La sessió s'emmarca dintre del concepte de "Rehabilitació Conscient", que proposa intervencions en els nostres edificis i ciutats que vagin més enllà de resultats purament cosmètics i estètics, i que a més a més, apostin per millores més profundes en l'accessibilitat, el confort, el consum energètic, la sostenibilitat, l'economia circular, etc. De fet, el foment de la Rehabilitació Conscient és l'objectiu principal de l'Observatori, que promou polítiques i estratègies que apostin per la rehabilitació i renovació urbana amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de les persones i el medi ambient.

En aquest sentit, la primera ponència, a càrrec d'Isabel Granell, arquitecte i directora de l'Observatori, explicarà precisament el concepte de Rehabilitació Conscient.


Seguidament, la jornada se centrarà en l'accessibilitat, un tema força recurrent en les rehabilitacions d'edificis existents i que afecta la vida de persones que poden tenir alguna dificultat en la seva mobilitat. En el parc d'edificis actual hi trobem diverses situacions problemàtiques, com per exemple, graons a les entrades dels edificis i inexistència d'ascensor. A dintre dels habitatges, les situacions no són millors: passadissos estrets, desnivells, obstacles, banys no adaptats, etc. De la mà d'Anna M. Guillén Pardo i d'Artur Altabàs, vicepresidenta i tresorer, respectivament de MIFAS, coneixerem, en primera persona, quines són les problemàtiques, obstacles i reptes més habituals que es troben en el dia a dia. L'Associació MIFAS és una entitat sense ànim de lucre que treballa per a la inclusió social de les persones amb discapacitat física, orgànica i sensorial, a la demarcació de Girona.


Programa

10.00 h.- Benvinguda institucional

10.10 h.- Què és la Rehabilitació conscient?

A càrrec d'Isabel Granell Simeón, arquitecte i directora de l'Observatori

10.30 h.- L'accessibilitat en la rehabilitació

A càrrec d'Anna M. Guillén Pardo i Artur Altabàs, vicepresidents i tresorer, respectivament de MIFAS

11.30 h.- Comiat


Organitza

Col·labora

Comments


bottom of page