top of page
  • Info

Jornada sobre rehabilitació conscient i sostenible en el marc de la Fira de Mostres de Girona

L'Ajuntament de Girona i l'Observatori de la Rehabilitació i Renovació Urbana de les Comarques de Girona organitzen una jornada que porta per títol “Rehabilitació energètica dels edificis per a uns habitatges més sostenibles. Rehabilitació conscient i sostenible”.


Lloc: Sala d’Emprenedoria de la Fira de Mostres de Girona

Horari: 13.30 a 15.30 h

Format: Presencial amb aforament limitat

Cost: Gratuït


La jornada comptarà amb una taula rodona moderada pel meteoròleg i presentador de TV3, Francesc Mauri, i amb la participació de la directora de l’ICAEN, Marta Morera; de l’arquitecte i cofundador de l’estudi gironí Bosch.Capdeferro, Ramon Bosch, i del manager del Clúster d’Energia Eficient de Catalunya (CEEC) i soci del projecte Edificat, Francesc Ribera.

L’esdeveniment tractarà sobre els beneficis de la rehabilitació sostenible en el marc global actual, els instruments i les eines disponibles per fomentar-ho i els grans reptes que hi ha per endavant.


Es tracta d’una iniciativa que s’inclou dins el projecte transfronterer d’eficiència energètica en l’edificació Clúster Edificat, emmarcat en el Programa INTERREG V-A-Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020) i cofinançat amb el fons FEDER de la Unió Europea.

L’acte tindrà lloc a la sala d’Emprenedoria de la Fira, de les 13.30 h a les 15.30 h, sota el títol “Rehabilitació conscient i sostenible: conceptes i projecte Edificat”.

L’Ajuntament de Girona és coordinador del projecte transfronterer Edificat. Els socis del consistori en aquesta iniciativa són la Communauté Urbaine Perpignan Metropole Méditerranée, que agrupa 36 municipis al voltant de Perpinyà; el pol de competitivitat Derbi, que opera a la regió Occitanie / Pyrénées-Méditerranée i agrupa empreses, laboratoris, universitats, autoritats locals i altres entitats que participen en el desenvolupament del sector de les energies renovables, i el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC), un ens que a través de la col·laboració entre empreses i entitats té com a objectiu impulsar l’àmbit de l’energia eficient.


Estand a la fira

A més, durant els dies de la Fira de Mostres, el consistori difondrà material divulgatiu en un estand sobre la rehabilitació sostenible i l’eficiència energètica dels edificis. Es tracta d’informació sobre el projecte Edificat encarada a la ciutadania i a les empreses.

L'Observatori i també els seus socis compten amb diversos panells on es parla, entre d'altres coses, dels serveis que cada entitat pot oferir als usuaris per tal d'aconseguir una rehabilitació energètica.

L’objectiu és conscienciar la societat amb actuacions i activitats al voltant de l’eficiència energètica, les energies renovables i el paper clau de la ciutadania en la transició energètica.

Cicle de jornades sobre Rehabilitació Conscient i Sostenible

Aquesta sessió és la primera d’un cicle de jornades tècniques i divulgatives coorganitzades per l’Ajuntament de Girona, a través del projecte Edificat, i l’ObRE. Les cinc jornades es desenvoluparan entre els mesos de novembre del 2021 i gener del 2022. En elles es tractaran diferents temes: les mesures passives per millorar el comportament energètic dels edificis pel que fa a actuacions en coberta, façana, fusteries exteriors, proteccions solars i accessibilitat; les mesures passives per millorar l’eficiència energètica dels edificis pel que fa a sistemes energètics, autoconsum i il·luminació; i els diferents programes, subvencions, bonificacions i propostes de finançament que giren entorn de la rehabilitació energètica.

En aquestes jornades es compta amb la col·laboració de la Demarcació de Girona del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya, el Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació de Girona i el Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona.Comentários


bottom of page