top of page
  • Info

Jornada Pobles Petits a Rupià 7 Novembre 2023

Actualizado: 25 oct 2023

Presencial a Rupià


El dimarts, 7 de Novembre de 2023, durant tot el dia, s’organitza a Rupià una jornada sobre pobles petits.


La jornada té com a objectiu principal connectar agents i actors que intervenen en el desenvolupament de pobles rurals de menys de 500 habitants dels territoris que conformen l’Espai català Transfronterer. El perfil de participants és, principalment el d'alcaldes i regidors de municipis petits, i també, tècnics al servei de l'Administració Pública.

De forma implícita, es pretén així crear un espai de debat on es fomenti l’intercanvi d’aproximacions i reflexions entorn a les problemàtiques i reptes que aquests petits municipis afronten en matèria d’urbanisme, paisatge i també habitatge; així com les oportunitats i estratègies que poden tenir a l'abast.


El programa es divideix en dues parts, dividides entre el matí i la tarda.

Al matí, es realitzaran els primers contactes i es farà una aproximació als micropobles, amb una ponència i una visita guiada pel municipi de Rupià, per part de Bernat Llauradó, arquitecte i urbanista, amb tesi doctoral precisament, sobre urbanisme als pobles petits

La tarda es dedicarà a la reflexió i debat, mitjançant grups de treball dels participants que culminarà amb una posada en comú al final del dia. Aquestes taules de treball girararan entorn a tres blocs, que són:

  1. usos: habitatge, granges, turístics, etc.

  2. model urbanístic: estratègies de creixement, paisatge, planejament, mobilitat, aparcament, equipaments, recursos, etc.

  3. obstacles: finançament, normativa, etc i oportunitats: ajuts, programes, casos d'èxit, projectes, etc.

La jornada s’entén com un lloc de trobada, coneixença i debat entre els participants. La posta en comú de les diverses problemàtiques urbanístiques que es troben diàriament els petits municipis d’aquest territori és ja un primer pas en la cerca de possibles propostes per resoldre’ls.

A més, en el debat entre els agents (tècnics, regidors, alcaldes...), s’incorpora una mirada més rica i més àmplia, al incorporar la visió de l’Espai Català Transfronterer.

La possibilitat de conèixer com enfoquen altres pobles les problemàtiques dels petits municipis segur que contribueix, doncs, a repensar les pròpies, a reflexionar-hi i a mirar de trobar alternatives i sinergies interessants.


Les entitats que organitzen són, de la banda francesa, Agence Catalane d’Urbanisme des Pyrénées Orientales (AURCA); i de la banda catalana, el Col·legi d’Arquitectes de la Demarcació de Girona (COAC Gi), l’Observatori de la Rehabilitació i Renovació de les Comarques de Girona (ObRE), l’Agrupació d’Arquitectes per a la defensa i la intervenció en el patrimoni arquitectònic (AADIPA) i l’Agrupació d’Arquitectes Urbanistes de Catalunya (AAUC).

També compten amb la col·laboració per part de l'Associació de Micropobles de Catalunya.


Inscripcions

El perfil al qual està destinada aquesta jornada és polític (alcalde i regidors) i tècnics arquitectes de l'Administració Pública.


L'aforament està limitat a 25 persones.

Si esteu interessats, podeu enviar un mail identificant-vos a info@obre.cat


Programa


OrganitzaCol·labora


Comments


bottom of page