top of page
  • Info

Jornada Equipaments i Renovació Urbana BCN - FIGUERES - GIRONA - OLOT

Actualizado: 19 may 2021

25 de maig de 2021 – De 9.30 a 13.30 hores

Sala Rafael Masó de la Demarcació de Girona del COAC + En línia

 


Dia: 25 de Maig de 2021

Co-organitzat amb: Demarcació de Girona del COAC

Lloc: Sala Rafael Masó de la Demarcació de Girona del COAC

Modalitat: Presencial (places limitades) + online

Cost: Gratuït

Inscripcions presencials: Clica aqui

Seguiment Youtube streaming: Link


Presentació:

L’Observatori de la Rehabilitació i Renovació Urbana de les Comarques de Girona (ObRE) i la Demarcació de Girona del COAC organitzen el dimarts 25 de maig de 2021, de 9.30 a 13.30 h, la jornada ‘Renovació Urbana i Equipaments’ per parlar sobre la renovació urbana des del punt de vista dels equipaments.


Aquesta jornada està connectada amb la que es va celebrar el febrer del 2019, sota el títol ‘Renovació Urbana i Habitatge’, en la qual, a través de quatre ponències i una taula rodona final, es va tractar l’ús de l’habitatge en les ciutats existents.


La sessió tindrà lloc a la sala Rafael Masó de la Demarcació de Girona del COAC i comptarà amb quatre ponències. Aquesta es podrà seguir presencialment, prèvia inscripció, o pel canal de YouTube de la Demarcació de Girona del COAC:

https://www.youtube.com/channel/UCv2HZAKCLdNpfgCcWXDLVPQ


La primera ponència estarà centrada en el projecte del ‘Poliesportiu i ordenació interior d’illa del Turó de la Peira’ al barri de Nou Barris de Barcelona (2018), dels arquitectes Anna Noguera i Javier Martinez. En aquest projecte es reflexiona sobre la capacitat de regeneració de barri des del mateix edifici -aprofitant un espai residual- que provoca la millora de la qualitat de vida dels usuaris, com també ho és entendre l’aposta i procés polític per tal d’aconseguir l’execució de l’equipament. És un projecte interessant en si mateix, ja que va obtenir diversos premis pels bons criteris arquitectònics, sostenibles i d’eficiència energètica.


Tot seguit, i durant les tres ponències següents, es presentaran tres equipaments que es troben en diferents fases del procés d’execució. El primer que coneixerem serà el procés de transformació urbanístic de la zona del Parc de les Aigües i el convent dels caputxins de Figueres, actuacions que ja han sigut executades i que gràcies a elles, s’ha regenerat aquell àmbit urbà.


La tercera ponència donarà a conèixer la creació de la Clínica Girona, ubicada a l’entrada sud de la ciutat de Girona, i que actualment s’està construint. Es parlarà de tot el procés de transformació del planejament, al llarg dels anys, fins a decidir la implantació d’aquest equipament sanitari, com també de com es preveu afrontar la reordenació de l’antiga Clínica al centre de l’Eixample.


Finalment, l’última ponència estarà centrada en el projecte de regeneració del Barri Vell de la ciutat d’Olot, en el qual es presentaran les previsions futures per tal de regenerar el Barri Vell de la ciutat. En aquest cas, es tracta d’un barri amb algunes zones degradades, on hi ha una aposta clara de l’Ajuntament per tal de regenerar-lo i potenciar-lo.


PROGRAMA

SEGUIMENT DE L'ACTE

Presencialment

Per poder assistir presencialment a la jornada és necessari inscriure's. Places limitades.


Telemàticament

L'acte es pot seguir en línia a través del canal de YouTube de la Demarcació de Girona del COAC on, posteriorment, es podrà recuperar.


MESURES COVID-19

L’acte complirà totes les mesures d’higiene i seguretat d’acord amb la normativa sanitària vigent.




bottom of page