top of page
  • Info

Jornada "Programes i Ajuts per a la Rehabilitació" - Segona Edició

Actualizado: 20 sept

Dilluns 9 Octubre de 2023 | MATÍ 9.15h a 12.00h

Online i Presencial (Seu Observatori - Edifici Pia Almoina - Pl. Catedral, 8 - Girona)

Cal inscripció: clica aquí

Tens intenció de fer una rehabilitació o una reforma?
Coneixes les estratègies, programes i ajuts que tens a l’abast amb els que et pots beneficiar?

L’objectiu de la jornada és explicar de forma clara, didàctica i concisa quins programes i ajuts tenim a l’abast en cas de realitzar una rehabilitació, tant pel que fa als Ajuts Next-Generation, com d’altres dels quals ens podem beneficiar i desconeixem la seva existència.

Saps que és una cooperativa d’habitatges o el sistema de masoveria?

Comencem la jornada amb l’Estel Jou, arquitecta i fundadora de UNDOS Arquitectura, que explicarà, de forma general, de quins programes i ajuts ens podem beneficiar alhora de rehabilitar casa nostra. A més, exposarà què és i com funcionen les cooperatives d’habitatges i el sistema de masoveria, que ens poden ajudar en l’adquisició o lloguer d’un habitatge.

Que son els Ajuts Next-Generation i quin ha sigut el seu impacte en el darrer any?

La jornada continua amb la participació d’Emma Carrillo, arquitecta tècnica i representant del Col·legi d’Administradors de Finques (Cafgi) que explicarà què són i com funcionen els ajuts Next-Generation, i sobretot, quina és la valoració d’aquests després de més d’un any d’existència.


Finalment, David Saura, vice-president del Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Girona (API), farà una intervenció on ens parlarà sobre la incidència de la certificació d’eficiència energètica en les compravendes i en els lloguers.

Apart dels ajuts relacionats amb els fons Next-Generation, saps que hi ha altres programes i ajuts en funció del tipus, ús i el lloc on es trobi l’immoble?

Al llarg de la jornada s’exposaran dos casos de programes actius que tenim a l’abast a les comarques gironines.


Per una banda, Jordi Ayats, director de la Fundació Europace, ens presenta el programa GarrotxaDomus, en funcionament a la Garrotxa i altres comarques, un servei integral de rehabilitació energètica d'habitatges on s'ofereix un assessorament tècnic durant tot el procés de reforma, un assessorament administratiu en la tramitació i gestió de subvencions i bonificacions i un assessorament financer de les solucions de finançament existents en el mercat.


Per altra banda, la Silvia Vidal ens explicarà els Ajuts Leader, que es localitzen als municipis rurals, i tenen la voluntat de fomentar inversions i projectes que generin activitat econòmica, creació d’ocupació, retorn de talent jove i l’aposta per protegir el medi ambient, entre d’altres.

Si ets API i/o Administrador de finques, t'interessa estar al dia de tots aquests Ajuts i Programes

Esperem que aquesta jornada serveixi per aclarir els dubtes i donar a conèixer els programes i ajuts que ara mateix hi ha a l’abast per tal de desenvolupar una rehabilitació. Està enfocada per a la ciutadania en general, però en especial, per als APIs i Administradors de Finques, doncs moltes vegades són el primer contacte amb el ciutadà i, per tant, és rellevant que estiguin informats de tots aquests programes i ajuts.


Aquesta jornada formativa està organitzada per l’Observatori de la Rehabilitació i Renovació Urbana de les Comarques de Girona, el col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Girona i el col·legi d’Administradors de Finques de Girona.


Inscripcions: clica aquí


Programa*

*Aquest programa és orientatiu i pot estar subjecte a modificacions i actualitzacionsOrganitzen


bottom of page