top of page
  • Info

Jornada "La revitalització dels nuclis rurals"

Actualizado: 4 mar

El paper dels arquitectes i arquitectes tècnics a l’hora de mobilitzar els habitatges buits dels nuclis antics. Tant compatible com necessari per la preservació del patrimoni, eines i estratègies.


Dimecres 20 de març de 2024 | MATÍ 9.45h a 12.45h

Cal inscripció: clica aquí




L’objectiu de la jornada és visualitzar i fer difusió de la problemàtica en la que s’enfronten els pobles petits a l’hora de mobilitzar l’habitatge buit dels seus nuclis i quin és el paper que haurien de jugar els i les tècniques ens aquests processos.

Durant la jornada, s’aportaran exemples concrets d’accions realitzades amb èxit

En una primera part, la Sra. Anna Pla, cap de la secció d'habitatge de la Diputació de Girona, exposarà quins estudis i plans entorn l’habitatge s’estan realitzant en municipis petits des de la Diputació de Girona, quines ajudes, accions i estratègies es poden desenvolupar per mobilitzar l’habitatge buit i s’explicaran alguns exemples concrets d’estudis i projectes duts a terme.


Seguidament, el Sr. David Juan, alcalde d'Esponellà, explicarà els estudis i accions concretes desenvolupades al municipi d’Esponellà; fent èmfasi a les problemàtiques concretes sobre les que s’està treballant.


Per tancar les ponències, la Sra. Olga Muñoz, arquitecta de GRETA, exposarà quines premisses i criteris cal tenir en compte per afrontar un projecte de rehabilitació en edificis que foren construïts amb sistemes constructius tradicionals.


Posteriorment, es farà una visita comentada a Can Castellà, on es comentaran sobre un edifici en concret els criteris de rehabilitació exposats a la ponència.


Si ets estudiant d'arquitectura o arquitectura tècnica, o professional de la construcció i rehabilitació, aquesta jornada t'interessa!


Aquesta jornada formativa està organitzada per l’Observatori de la Rehabilitació i Renovació Urbana de les Comarques de Girona (ObRE), el Grup de Recuperació i Estudide la Tradició Arquitectònica (GRETA) i l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona (EPS)


Inscripcions: clica aquí


Programa*

9:45 - 10:00

Obertura de portes / recepció

10:00 - 10:15

Benvinguda i presentació de la Jornada

Sr. David Juan, alcalde d’Esponellà

Sra. Estel Jou, directora d'ObRE

10:15 – 11:00

Estudis i plans entorn l’habitatge als municipi petits. Accions i estratègies a desenvolupar per mobilitzar l’habitatge buit.

Sra. Anna Pla, Cap de Secció d’Habitatge de la Diputació de Girona

11:00 – 11:30

El cas d’Esponellà. Estudis realitzats i accions desenvolupades.

Sr. David Juan, alcalde d’Esponellà, Centenys i Vilert

11:30 – 12:00

Com afrontar la rehabilitació del patrimoni ja construït.

Sra. Olga Muñoz, arquitecta GRETA

12:00 – 12:15

Pausa - desplaçament

12:15 – 12:45

Visita comentada

Sra. Olga Muñoz, arquitecta GRETA

*Aquest programa és orientatiu i pot estar subjecte a modificacions i actualitzacions



Organitzen



bottom of page