top of page
  • Info

Jornada Tècnica PassivHaus

Actualizado: 16 mar 2020

­­EDIFICI REHABILITAT D'HABITATGES AMB CERTIFICACIÓ PASSIVHAUS ENERPHIT AL C/ NOU DE GIRONA. 


Dia: 13 de Febrer 2020

Co-organitzat amb: Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de l'Edificació de Girona (CAATEG)

Lloc: Edifici del CAATEEG de La Punxa - C/ Santa Eugènia, 19 - Girona

Inscripcions: Clica aqui



Presentació:

Aquesta jornada es centra en l’anàlisi i estudi del primer edifici rehabilitat d’habitatges amb la certificació PassivHaus EnerPhit de l’Estat, localitzat al C/ Nou de Girona.

Amb el sistema PassivHaus s’aconsegueix que un edifici sigui confortable, eficient i assequible, permetent estalvis energètics de calefacció i refrigeració de fins al 90% en comparació d’un edifici estàndard i 75% d’un edifici nou.



Imatge de l'edifici del C/ Nou


El sistema PassivHaus:

  • Fa una utilització o control eficient del sol, fonts i recuperació de calor i fred internes per tal d’aconseguir reduir l’ús dels sistemes de calefacció i refrigeració convencionals.

  • Proporciona un alt nivell de confort gràcies a l'absència de ponts tèrmics, l'eliminació de les infiltracions exteriors, la utilització de fusteries exteriors d'alta qualitat tèrmica, i un envolvent ben aïllat.

  • Utilitza un sistema de ventilació imperceptible que subministra aire fresc constant i ho combina amb una unitat de recuperació de calor altament eficient que permet que el calor pugui ser re-utilitzat.

Tot i així, per tal d’obtenir la certificació de PassivHaus, l’edifici s’ha de projectar i executar de manera rigorosa i amb una qualitat superior a un edifici normal, requerint l'aplicació d'uns estàndards i requeriments específics.


En aquest sentit, tots els agents involucrats en l’obra (promotor, tècnics, industrials, usuaris, etc.) han d’entendre el sistema i ser conscients de que l’execució de l’edifici i el seu funcionament és diferent als altres.


Objectius:

L’acte començarà amb una explicació del que significa PassivHaus, com funciona i quins són els estàndards bàsics que un edifici ha de complir per tal d’aconseguir aquesta certificació.


Tot seguit, es parlarà del sistema, procés i solucions constructives concretes de l’edifici del C/ Nou, a càrrec dels tècnics del projecte. A més, es comptarà amb els tècnics de la casa Schlüter que presentaran els materials utilitzats en l’obra i també aquelles solucions que es poden aplicar en sistemes Passivhaus.


Posteriorment, es realitzarà una visita virtual guiada a l’immoble en concret, explicada pels agents involucrats en l’obra (promotor, tècnics, industrials, usuaris, etc.).


Finalment, es realitzarà una taula rodona amb aquests mateix agents on cadascú parlarà de la seva experiència amb l’edifici.


Programa


A qui va adreçat:

Aquesta jornada va dirigida a tots els professionals de l’edificació.


INFORMACIÓ:

Horari: De 9.30 h a 13.30 h

Durada: 4 h

Lloc: Edifici del Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de l'Edificació de Girona (CAATEEG) de La Punxa - C/ Santa Eugènia, 19 - Girona

Limitat a: En funció de l’accés a l’edifici

Inscripció mínima: 8 assistents

Inscripcions: clica aquí

Col·laborador:


bottom of page